Frukt? | Linnea Theodorsson

Linnea Theodorsson

Annons

Frukt?

Tänkte svara på en fråga medans min “proteinkaka” gräddas i ugnen!

 

TACK FÖR EN GRYM BLOGG!
Jag undrade lite saker som vore snällt om du kunde svara på!
Är fetaost nyttigt att äta? Sedan en fråga till, är frukt onyttigt? Jag går inte riktigt på diet, men jag var inne på någon sida där dom skrev om lchf typ och då hade dom en ”undvik lista” och där stod frukt med för att det innehöll mycket socker? Vad är din åsikt? Tack i förhand :)

 

Hej och tack för det! Fetaost är bra och innehåller mycket protein. Dock brukar jag inte välja den fetaste utav den på 3 eller 10 procent fett. Den på 10 tycker jag smakar riktigt bra. 

Frukt är absolut inte onyttigt utan riktigt riktigt bra. Jag älskar frukt! Samma som jag sagt ang kolhydrater så är det skillnad på socker och socker, visst frukt innehåller en del socker men bra socker som kroppen behöver! För kroppen behöver ju faktiskt socker, riktigt socker. Inte det renade sockret vi strör över våra cupcakes & när vi bakar dock. Tycker att frukt skulle vara dåligt är struntprat, jag äter MINST en frukt om dagen. Gärna en banan…favoritstunden på dagen! Frukt och bär är nyttigt och inget man ska utesluta dessutom är det riktigt gott och perfekt som mellanmål.

druvor

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Andreas

    Att frukt är nyttigt är en sanning man ska ta med en nypa salt. Du säger att det är skillnad på socker och socker och det är sant. Sockret som finns i frukt är fruktos och frukt består mest av fruktos och vatten plus lite mineraler och fibrer. För mycket fruktos för kroppen är absolut inte bra och vill man ha näring och mineraler är grönsaker mycket bättre. Frukt är ett bra substitut för andra sötsaker men inte något man kan kalla för riktigt riktigt nyttigt.

    1. linneatheo

      Nu pratade jag om en frukt om dagen eller så som jag skrev i texten. Handlar väl mycket om ens personliga åsikt men för mig är 1 frukt om dagen enbart nyttigt och inget som kan anses dåligt på något vis. Frukt är något som både jag och min kropp mår bra utav i måttlig mängd så klart som precis så mycket annat.

Annons
stats