min träning 4,5 veckor ut | Linnea Theodorsson

Linnea Theodorsson

Annons

min träning 4,5 veckor ut

Goddag där! Får många frågor kring min träning speciellt nu nära tävling. Min träning är något som jag anpassat efter min kropp/mina behov-mål & mitt kalori-intag.

 

I Korta slängar ser min träning ut såhär just nu

 

Dag 1

Morgoncardio tex pw 50-60 minuter

Bak/framsida lår + rumpa & plyo- 10-15 minuter cardio efter passet

 

Dag 2

Morgoncardio tex pw 50-60 minuter

Hela axlar (fram,utsida,baksida) Mage  – 20-30 minuter cardio/intervaller efter passet

 

Dag 3

Morgoncardio tex pw 50-60 minuter

Biceps/triceps vader + core – 20-30 minuter cardio/intervaller efter passet

 

Dag 4

Morgoncardio tex pw 50-60 minuter

Baksida lår + rumpa & plyo- 10-15 minuter cardio efter passet

 

Dag 5

Morgoncardio tex pw 50-60 minuter

Rygg baksida axlar vader & core – 20-30 minuter cardio/intervaller efter passet

 

Dag 6

Morgoncardio tex pw 50-60 minuter

Axlar Rumpa & plyo- 10-15 minuter cardio efter passet

 

Dag 7

Morgoncardio tex pw 50-60 minuter

Vila från gymmet, ev lite mage & extra cardio

 

Sedan börjar det om på dag 1 igen. Har kört liknande upplägg nu ett par veckor och egentligen större delen av dieten, la för några veckor sedan till plyon, eller ja det var väl 6-8 veckor sedan nu. Vissa dagar då jag kör mage kan jag köra en liten “cirkel” med magövningar efter passet lite som plyo. Annars brukar jag med magen & vader köra det som superset mellan övningarna.

Angående reps/set så går jag extremt mycket på känn. Jag gillar att högreppa en del men det betyder inte att jag kör “lätt” på något sätt eller vis. Lägger ungefär på samma vikt och kör en “paus” på 2-5 sekunder då jag inte orkar fler reps på vikten och kör sedan några reps till. För att verkligen bränna ur muskeln till max. Dessutom kan kroppen uppfattas som lite skör i slutet av en diet och då tycker jag det känns vettigare att fokusera mer på kontakt och att “göra en lätt vikt tung” som ni säkert har hört innan. Det viktigaste för mig är att jag känner att muskeln blir helt utjobbad under träningen sedan hur jag gör det med vikter, reps, set…har inte lika stor betydelse för mig utan huvudsaken är att det känns bra efteråt och med bra menar jag att muskeln är slut!

Efter dieten kommer jag lägga in lite mer periodisering när det gäller reps, men kör i dagsläget mellan 10-15 som “lägst” och upp mot 20, ibland närmare 30 reps.

Dag 1, 4 & 6 kör jag sk “highdays” med kosten och resten av dagarna blir det lowdays. På mina lowdays byter jag ut frukosten och efter träningsmålet mot lite mer fett istället för carbs och äter nu endast carbs innan passet på dessa dagarna så helt low går jag inte 😉 På lördagar under vilan kör jag no-days och då nollar ja ipincip carbsen men höjer fettet.

 

Ja där har ni en liten inblick för den som var nyfiken =)…

 

11118059_10152753292062555_1372563478_n

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madde

    Det lät betydligt mer i mitt huvud då jag läste schemat än när jag läser din kommentar Linnea! 😉 Stort lycka till på tävlingen, och glad påsk!

    1. linneatheo

      Kör 1 axelpass i veckan och sedan vissa delar 2 gånger någon övning extra i veckan, frågar du mig är inte 1 pass pluss ett bonus extremt mycket men allt är väl relativt antar jag haha😉☺️

Annons
stats