Träning - den bästa medicinen | Linnea Theodorsson

Linnea Theodorsson

Annons

Träning – den bästa medicinen

Jag har sedan jag var ganska ung, tidigt i tonnåren ätit antidepressiva mediciner. Jag kan helt ärligt säga att det inte finns NÅGOT som har gett så bra effekt som träningen har gjort i antidepressivt syfte.

När du tränar frigörs endorfiner. Endorfiner är ett slags lyckohormon som kroppen frigör när man känner glädje, mår bra och framförallt vid fysisk träning!

När jag började mitt ”gymliv” va jag inte heller så intresserad av träning och jag kunde framförallt inte så mycket om varken övningar eller hur man tränar & äter rätt.

Jag mådde i en period sämre än vanligt vilket resulterade i viktuppgång. Hetsåt även väldigt extremt under denna perioden..något jag fortfarande kämpar med och det är en ständig kamp. Men en kamp jag vet att jag fixar för att jag vill. Detta resulterade i viktuppgång och en ond spiral, åt, mådde dåligt – mådde ännu sämre – åt lite mer – gick upp i vikt – mådde dåligt över min kropp. Och så fortsatte det samtidigt som jag mådde väldigt dåligt psykiskt.

Jag bestämde mig för att byta gym och ”börja om” där, om jag minns rätt så bytte även min dåvarande pojkvän som hade hjälpt mig väldigt mycket genom mina problem till samma gym. sakta men säkert fann jag det som skulle bli mitt livs största intresse, glädje och passion. Träningen. Träningen blev min bästa vän & det är den fortfarande. Nu menar jag inte att jag inte har riktiga bästa vänner, för det har jag, och riktigt fina sådanna vilket jag är tacksam över. Men träningen har varit med mig psykiskt på en annan nivå helt enkelt. Den har hållt mig fokuserad, det blev liksom jag och gymmet. Låter kanske jättetöntigt för er som inte förstår men så blev det. När jag mådde dåligt kunde jag gå till gymmet, dra på mig mina hörlurar och bara köra gärnet & få fokusera på något annat själv som ändå bara handlade om mig, jag fick göra något för min egna skull.

Jag uppmanar verkligen alla att hitta sin passion i livet, det behöver inte vara just med träning men träningen blev min. Jag tror att alla behöver en passion här i livet för att livet ska kunna bli så bra som det kan bli och inte bara ”va” som jag känner att många är.

Jag uppmanar även alla, inte bara ni som känner er missnöjda med era kroppar och vill förändra den fysiska biten utan även vill förbättra eran psykiska – att träna! Som jag skrev i början, träningen har hjälpt mig så mycket. Mycket mer psykiskt än fysiskt. Gör det för din egna skull.

Du förtjänar att vara glad, Du förtjänar att må bra både fysiskt och psykiskt, Du förtjänar att ha en passion här i livet som bara handlar om dig själv.

975933_10151414219677555_1024559683_n

Kommentarer

Kommentera

 1. linneatheo

  Vad skönt att höra!! Fortsätt o rätt riktning tjejen=)
  Tack så jättemycket för de fina orden 🙂

 2. linneatheo

  Skönt att höra att vi är fler med liknande situationer=)
  Vad kul att du tycker det <3
  massa kram på dig och ha en underbar vecka!

 3. Petri

  Skönt att du vågar dela med dig detta, tror att det finns många bland dina läsare som kan relatera till dina ord. Lycka till med träningen och njut av sommaren!

 4. Sara

  tack för ett super inlägg! du gav mig verkligen extra power till att ta tag i allt och börja hitta tillbaka! allt handlar om välmående. Du är bäst! <3

 5. Nathalie

  Har också gjort de och gymmet har verkligen vart min räddning och kan idag säga att jag klarar mig inte utan gymmet, de är världens bästa medicin för kropp o själ!

  Finns mycke med dig som stämmer in hos mig, ta inte detta fel men de är skönt att inte behöva va ensam!
  Har bla också problem med magkatarr och en mage som aldrig blir mätt osv!

  Hur som helst ska du veta att du är en toppen fin tjej och förebild för tjejer i alla åldrar!

  Va rädd om dig och hoppas ni får de kul imorn 🙂

  Kram

 6. Isabel

  Sjukt bra skrivet!  Känner igen mej där! Hade själv mått riktigt dåligt under en längre period för några år sedan….  Tränade lite nu som då men var ofta ut och söp och drack alldeles för mycket varje gång och mådde alltid dåligt över det psykiskt. Sen beslöt jag mej för att börja träna på allvar.. Riktigt på riktigt och lägga undan alkoholen ett tag. Och NU känner jag mej starkare än nånsin både psykiskt och fysiskt. Och jag gymmar, tränar och håller igång och älskar det. Det är min passion och det jag älskar att göra. 🙂  Annars har du en sjukt bra och inspirerande blogg! Keep up the good work! 😀   

 7. FITNESSLINDA

  Riktigt bra inlägg! Du har helt rätt i att många nog känner sig väldigt vilsna och att de ”inte hittat sig själva” om de inte har en passion som de verkligen brinner för… Så ja, det är nog väldigt viktigt att ha en slags dröm/mål i livet för att känna att man har en plats. Oavsett VAD det är!
  Jag känner detsamma med träningen för mig, innan jag hittade till hälsosam kost och träning (som utvecklats mycket senaste året) kände man sig väldigt ”lost” med sitt liv. Vad fan ville jag göra liksom? Now I know 😉

Annons

Integritetsinställningscenter

Nödvändiga

Läs mer i vår Cookiepolicy. Bl.a. om hur du kan hantera dina cookies.

wp-settings-time-xxx, wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_{HASH}, wordpress_sec_{HASH}, comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH}, comment_author_url_{HASH}, gdpr[allowed_cookies], gdpr[consent_types], laravel_session, XSRF-TOKEN, PHPSESSID, JSESSIONID, displayCookieConsent, _hjIncludedInSample, OB-sync, user_id, modal_shown, "m_* ", wordpress_logged_in_, wp-settings-xxx

stats